TOP Plusz

2021.12.22. 07:00

Újabb fejlesztési tervről döntöttek Jászapátin

Tervezett összköltsége mintegy ötszázmillió forint.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Kiss Annamarie

A TOP Plusz program keretében az önkormányzat pályázatot készít és nyújt be többek között az Élhető települések című pályázati felhívásra. Erről a képviselő-testület döntött a decemberi soros ülésen. 

A projekt elemei között szerepel például kerékpárút építése a Táncsics úton, a Malomnál pedig parkolót alakítanának ki és rendeznék a zöldfelületet, a csapadék-elvezetést. A vásártér és közvetlen környezetének fejlesztése szintén fontos részét képezi a tervnek, mely egyebek mellett zöldfelület, parkoló, futópálya és fedett közösségi tér, valamint mosdók, iroda- és üzlethelyiség kialakítását, csapadék-elvezetést tartalmaz. Ezenkívül a temető fejlesztését is érinti a projekt, ahol parkolót és árusító standot létesítenének. 

A Homokos-tó kotrása, partrendezése szintén napirenden van. A Temető utcában az árusítóhelyeket egységesítenék az út mindkét oldalán. A projekt végleges műszaki tartalma a pályázat előkészítése és tervezése során realizálódik majd. Tervezett összköltsége mintegy ötszázmillió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában