Mi történt ekkor?

2021.12.11. 11:30

Visszatekintés: lángok közül mentette meg gyermekeit az anya Miklóson

Cikkünkben összeszedtük, mely híreink voltak a legolvasottabbak az elmúlt években ezekben a napokban.

Szoljon.hu

A négygyermekes családot az esetet követően szükséglakásban helyezte el az önkormányzat

Forrás: Mészáros János

Egy kályhából kipattanó szikra gyújtott fel egy családi házat 2020 decemberében Törökszentmiklóson. Az anya és kisebb gyermekei éppen aludtak, mikor a lángok felcsaptak. Senki sem sérült meg, de minden megsemmisült a tűzben.

Nagy felháborodást váltott ki a 2019 decemberében a Volánbusz azon döntése, miszerint a társaság megszüntetné december 15-től a Fegyvernek és Törökszentmiklós között közlekedő 6:56-os mentesítő járatot, melyet évekkel ezelőtt éppen a zsúfoltság miatt indítottak el. A szülők, az iskolák és az önkormányzat egyaránt döbbenten álltak akkor a döntés előtt.

A szülők tiltakozásképpen aláírásgyűjtésbe kezdtek, amit több százan töltöttek ki Forrás: Beküldött fotó

Hírportálunkon 2018 év végén írtunk a tiszaföldvári Sinka Miklósné helyzetéről, aki férjével a fiához költözött, miután eladták lakásukat. Az asszony fia és annak párja röviddel ezt követően a fővárosba költöztek, Marika néni férje pedig meghalt. Másfél hónappal később levél érkezett egy végrehajtótól, miszerint kilakoltatják az egyedül maradt hölgyet, ha nem fizeti ki a lakáson lévő tartozást, amiről fia említést sem tett neki.

Marika néninek a levél megérkezését követően két napja maradt arra, hogy összepakolja „életét” és új otthont keressen magának. Fotós: Joó Zsuzsa

A Szolnoki Járásbíróság 2017. december 5-én bűnösnek mondta ki 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, 1 év 8 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és szülői felügyeleti jogát is megszüntette annak a 38 éves szolnoki nőnek, aki három kiskorú gyermekét olyan súlyosan elhanyagolta, hogy testi, erkölcsi, érzelmi és értelmi fejlődésük is veszélybe került. A gyermekek piszkos, rendetlen, elhanyagolt lakóhelyen, rossz higiéniai viszonyok között kényszerültek élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában