Közmeghallgatás

2022.01.04. 11:30

A folyamatban lévő fejlesztésekről, az önkormányzat idei terveiről is szó volt Jászkiséren

A rossz állapotú utak és járdák, a közfoglalkoztatás, az illegális hulladékelhelyezés és a település lakosságának alacsony átoltottsága is téma volt az év végi, jászkiséri közmeghallgatáson. A közel háromórás fórumon egyebek mellett szó volt a tavaly megvalósult és a folyamatban lévő fejlesztésekről, valamint az önkormányzat idei terveiről is.

Illés Anita

Illusztrációfotó / Shutterstock

A koronavírus-járvány miatti egy év kihagyás után tartott újra közmeghallgatást a helyi képviselő-testület tavaly december végén az Inkubátorház konferenciatermében. A napirendi pontok elfogadása, tárgyalása előtt Pócs János, a térség országgyűlési képviselője válaszolt a képviselők és a lakosok kérdéseire, felvetéseire. A beszámolók sorát Lukácsi György polgármester kezdte, aki az önkormányzat tavalyi tevékenységéről és az idei tervekről tájékoztatott. Elsőként az egészségügy helyzetéről beszélt.

A világjárvány negyedik hulláma okozza a legtöbb megbetegedést és a legtöbb halálesetet a városban. Jászkisér átoltottsága negyvenhárom százalékos volt októberben. Az egészségügyi és szociális rendszer működik, köszönet az ott dolgozóknak! Szeptemberben dr. Kolláth Bálint bejelentette, hogy február 28- ig látja el körzetében a háziorvosi feladatokat. Helyettesítését megoldottuk, ami azt jelenti, hogy március elsejétől továbbra is három orvos látja el a betegeket 

– részletezte a városvezető. 

A településfejlesztéssel kapcsolatban többek között elmondta: az autók megnövekedett száma miatt az önkormányzat elsődleges feladata az utak állapotának javítása, fejlesztése.

Sajnos a város anyagi forrásai a rohamos fejlődéssel nem tudják felvenni a versenyt, ezért minden lehetőséget megragadunk a lakossági igények kielégítésére. Így épült út például a Perem utcában, járhatóvá tettük a Gólya, a Rigó és a Velence utcákat, megújult a Hunyadi, a Pipacs, a Sólyom utca, Szellőháton pedig elkezdődött az utca kiépítése 

– tette hozzá

Az utak állapota sokakat foglalkoztat, az intézményi beszámolókat követő lakossági hozzászólásokban is felmerült a téma. Volt, aki a Pipa utca lakóinak panaszát tolmácsolta, ahol járhatatlan az út. Erre reagálva Lukácsi György elmondta, a meglévő betontörmelék ledarálását követően tudják a munkálatokat elkezdeni, amennyiben az időjárás is engedi.

Milliókba kerül a hulladék felszámolása 

Szóvá tették azt is, hogy szükség lenne a járda rendezésére a Szabadság úton, illetve a Rákóczi utca kátyúzására. Javaslatként elhangzott, ha az önkormányzatnak nincs kapacitása a munkálatok elvégzésére, akkor biztosítsanak anyagot, és a lakosok társadalmi munkában vállalják a feladatot. Elhangzott az is, hogy komoly problémát jelent az illegális hulladék elhelyezése. Ennek felszámolására az önkormányzat éves szinten több millió forintot költ. Az illegális autóbontók ellen is határozott fellépést várnak a hatóságoktól. A közfoglalkoztatás helyzetével kapcsolatban felvetődött, hogy egyre kevesebb a közfoglalkoztatott, ezért nehéz fenntartani az értékteremtő programot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában