Jászkunság

2022.01.06. 07:00

A háziorvosoknál is kérhető a védőoltás

Januárban az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében minden csütörtök és péntek délután, valamint szombatonként oltási akció lesz, melybe a háziorvosi praxisok is bekapcsolódnak.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztrációfotó/Shutterstock.com

Forrás: Archív / Mészáros János

Az említett napokon előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet menni oltásra. Az oltópontokon a 12 év feletti korosztályt várják, az 5–11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a megyében is több kórházi oltóponton és járásközponti szakrendelőben várják az oltásra érkezőket minden csütörtökön és pénteken 14–18 óráig, szombatonként 10–18 óra között. Így Szolnokon a Hetényi Géza kórházban, valamint a Hősök téri rendelőintézetben (utóbbi szombaton zárva van), valamint a MÁV kórházban lehet oltakozni. Jászberényben a Szent Erzsébet Kórházban és az iskolaorvosi rendelőben, Karcagon a Kátai Gábor Kórházban, Kunhegyesen a Kossuth Lajos utcai szakrendelőben, Kunszentmártonban az egészségügyi központban várják az oltakozókat. Aki oltást szeretne kérni, felkeresheti a mezőtúri kórházat is, a tiszafüredi Sanitas Corporis Egészségügyi Szolgáltató Kft. épületét, valamint a törökszentmiklósi Egyesített Gyógyító-Megelőző Intézetet.

Emellett a háziorvosok is folytatják a koronavírus elleni oltás beadását a rendelési időben, illetve legalább egy januári hétvégén is oltanak. Az egyes rendelőkben ez az időpont más-más hétvégére eshet, ezért kérjük, érdeklődjön háziorvosánál, vagy keresse fel információért a település honlapját 

– hívták fel a figyelmet a kormányhivatal illetékesei. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában