Videóval

2022.01.06. 13:55

A honvédelmi miniszter nyitja meg a diplomácia világát megelevenítő szolnoki kiállítást

Hétfőtől lesz látogatható a tárlat.

Hartai Gergely

Csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be a részletekről Fotó: Hartai Gergely

Nagyszabású kiállítás nyílik hétfőn a Damjanich János Múzeumban. E naptól az intézmény ad helyet a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete közös tárlatának. 

A Budapesten és Hatvanban egyaránt nagy érdeklődésre számot tartó vándorkiállítás az állami, a diplomáciai, a katonai, az egyházi, és a sportélet, valamint a budapesti főpolgármesteri hivatal protokollját mutatja be.

A részletekről csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be a múzeumban dr. Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója.

– Szolnokon külön kiemeljük a katonai protokoll vonatkozásait. Olyan tárgyakat kölcsönöztünk a honvédség segítségével, amelyekkel egyébként sehol máshol nem találkozunk – mutatott rá a szakember. Megtudtuk, a helyi kiállítás főtárgya az a helikopterből kivett ülőhely lesz, amelyben II. János Pál pápa 1991-es magyarországi látogatásakor foglalt helyet.

 

A nemzetközi szinten is példa nélküli tárlatot, melyet március 20-ig láthat a közönség, dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyitja meg hétfőn délután négy órakor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában