Videóval

2022.01.21. 14:36

A megyei közgyűlés átvenné a Malom-projektet Jászberénytől

Közös sajtótájékoztatót tartott Pócs János országgyűlési képviselő és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke.

Illés Anita

Balról: Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke és Pócs János országgyűlési képviselő Fotó: Pesti József

– A tétlenség ideje lejárt, cselekedni kell, ezért megkezdtük a tárgyalásokat a Miniszterelnökség vezetésével arról, hogy a megyei önkormányzat vegye át és fejezze be a jászberényi Kultúr-Malom beruházást – jelentette be pénteken közös sajtótájékoztatón Pócs János országgyűlési képviselő és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke. Elhangzott: a projekttel kapcsolatban több alkalommal egyeztettek a városvezetéssel, a szerződést azonban felbontották, az építkezést leállították.

– Az Irányító Hatóság a közbeszerzési szabályok megszegése miatt nem tehetett mást, minthogy visszafizettette a támogatási összeget a kamatokkal együtt.

Ez az egyéb költségekkel meghaladja a másfél milliárd forintot, amit Jászberény kasszájából fizetnek ki.

– Ha Budai Lóránt polgármester és Balogh Béla alpolgármester kért volna segítséget, a kormány ugyanúgy biztosította volna a támogatást, mint a Dalkia-ügyben. A város soha nem látott, három és félmilliárd forint iparűzési adóbevétellel gyarapodott. A megemelkedett bevétel nem szolgálhatja a két városvezető rossz döntésének kompenzálását, ezért határozottan tiltakozom, hogy önerőből fejezzék be a beruházást. Az iparűzési adóból utakat, járdákat kell építeni, sport, kulturális és oktatási szervezeteket kell támogatni – hangsúlyozta Pócs János. 

– A megyei közgyűlés elnöksége nyitottan áll az országgyűlési képviselő kezdeményezéséhez.  Megkezdtük a tárgyalásokat arról, hogy a Malom beruházást a megyei önkormányzat, mint területfejlesztési csúcsszereplő vegye át – mondta Borbás Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában