Lehetőség

2022.01.07. 07:00

Bringaparképítésre pályázott Túrkeve

Amennyiben sikeres lesz az önkormányzat pályázata, bringapark készülhet a városban.

Rimóczi Ágnes

Illusztrációfotó/Shutterstock

A dokumentumokat már benyújtották. 

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Hivatal több témában írt ki pályázatot, melyek között voltak olyanok, amelyek a városunk számára is kedvezőek lehetnek. Ilyen a futókör kialakítása, a gördeszkapark vagy bringapark létrehozásának lehetősége. Munkatársaimmal megvizsgáltuk a részletes kiírást, annak feltételeit, és megállapítottuk, hogy sajnos a futókör kialakításához szükséges háttér nem biztosított, így a gördeszka-, illetve kerékpárpark között dönthetünk. Figyelembe véve a városi realitásokat, a bringapark egy speciális, izgalmas elemének tervezését kezdtük el a Sirály park területén 

– számolt be a közösségi oldalán Sallai Róbert Benedek.

A polgármester hozzátette, hogy a pályázat ötvenszázalékos támogatási intenzitással valósulhat meg, de bölcs előrelátással az önerőhöz tervezhető pluszbevétel. A bringapark bekerülési költsége a jelenlegi ismeretek szerint harminc-negyvenmillió forint lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában