Fejlődés

2022.01.02. 09:50

Évszázados álmukat váltották valóra Tomajmonostorán

Idén átadták a tornatermet, de felújították a településen áthaladó főutat is.

Ujvári László

Tornateremmel gyarapodott a település

Forrás: Ujvári László

Bár az idei esztendőre is árnyékot vetett a koronavírus-járvány, mégis jó évet zártak a Tisza-tó körüli települések, számos beruházás végére került pont 2021-ben. Az egyik legnagyobb épp Tomajmonostorán valósult meg, ahol több évtizedes – egyes hangok szerint százéves – hiányosságot sikerült orvosolni, hiszen megépült a község első tornaterme. 

– A település legfontosabb napja volt 2021-ben szeptember 11., amikor átadtuk a Kovács Béla-tornatermet. Ezzel a falu közel százéves álma vált valóra, de közel ilyen fontos a településen áthaladó főút idén megvalósult teljes körű felújítása is – húzta alá hírportálunk megkeresésére Fazekas Szabolcs polgármester. 

– Eredményes évet zárunk, az egyik legfontosabb, hogy a koronavírus-járványnak 2021-ben nem volt halálos áldozata Tomajmonostorán. Közel tízmillió forintot költött az önkormányzat a védekezésre, élelmiszercsomagokat osztottunk az időseknek, az intézményekben dolgozóknak kötelezővé tettük a védőoltást, folyamatosan tesztelünk és fertőtlenítünk – összegzett a településvezető. 

A tornaterem beruházása mellett megkezdődött az iskola közösségi terének építése is, valamint egy bölcsőde kialakítása. Mint Fazekas Szabolcstól megtudtuk, a Magyar Falu Program keretében kisbuszt vásároltak a Tanyagondnoki Szolgálatnak, emellett új óvodai játékokat és orvosi eszközöket is sikerült beszerezni. A polgármester hozzátette: folyamatban van az óvoda bővítésének a tervezése, valamint egy közösségi rendezvénytér kialakítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában