Gyorsforgalmi

2022.01.05. 13:53

Fizetős lesz: februárban átadják az M4-es Szolnokot elkerülő szakaszát

Néhány hét múlva megindulhat a forgalom az M4 gyorsforgalmi út Szolnok északi elkerülő szakaszán.

Rimóczi Ágnes

A forgalomba helyezési engedélyek kiadása után indulhat meg a forgalom, tervezetten idén februárban Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnok megközelítése M4 Abony (Kelet)-Törökszentmiklós (Nyugat) közötti szakasz (Szolnok északi elkerülő) megvalósítása új Tisza-híd megépítésével elnevezésű projekt keretében készült létesítmények műszaki átadás-átvételi eljárása 2021. decemberében lezárult. A forgalomba helyezési engedélyek kiadása után indulhat meg a forgalom, tervezetten idén februárban 

– mondták el érdeklődésünkre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. illetékesei. 

A beruházó társaságtól megtudtuk, hogy időközben elkészült a 4-es számú főút 111+765 és 112+082 kilométer szelvények közötti szakasz burkolatfelújítási munkája is. A burkolatot december 20-tól használhatják teljes értékűen a közlekedők.

Az M4-es út megyei szakasza idén január elsején egyébként felkerült a fizetős utak listájára, ahogy az a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tájékoztatójából is kiderül. Vagyis a vonatkozó rendelet alapján az e-matrica rendszerben díjkötelessé válik az autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában