Változás

2022.01.25. 16:45

Gyalogos-átkelőhelyet létesítenek a szolnoki Ormos Imre Parknál

A Rozmaring utcában sokszor forgalmi akadályt jelentenek az ott parkolók autók.

Rimóczi Ágnes

László Norbert képviselő (balra) és Szalay Ferenc polgármester mutatják a gyalogos-átkelőhely tervét

Forrás: Mészáros János

Gyalogos-átkelőhelyet alakítanak ki a Városmajor út Ormos Imre Park előtti részén. Ezzel biztonságosabbá teszik a park, illetve a környéken lévő gyógyszertár, posta megközelítést is. 

Ahogy arról a témával kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatón szó esett, már korábban felmerült a probléma, miszerint a Rozmaring utcában sokszor forgalmi akadályt jelentenek az ott parkolók autók. 

– Sokan érkeznek a gyógyszertárba, postára, az utcában lévő orvosi rendelőbe, legtöbben autóval. A parkoló járművek sok problémát okoznak.

Igyekeztünk felmérni a helyzetet, az ott élők véleményét is kikértük különböző fórumokon, bízunk benne, hogy a gyalogos-átkelőhely létesítése megoldás lehet. 

– Csupán annyit kell tenni, hogy az Ormos parkolóban parkoljanak azok is, akik a szemben lévő hivatalokba, üzletekbe érkeznek – emelte ki Szalay Ferenc. A város polgármestere hozzátette, hogy a Rozmaring utcában tiltótáblákat helyeznek ki, ott nem lehet majd megállni, s a szabályok betartását a közterület-felügyelők ellenőrzik majd.

A zebra létesítésének ötlete a terület önkormányzati képviselőjétől származik. László Norbert a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy ő is bízik abban, hogy az Ormos Imre Park parkolóját használják majd az autósok és az átkelőn közelítik meg az üzleteket. 

– A műszaki feltételek adottak, a tervek elkészültek, így néhány héten belül elkezdődik, s rövid időn belül elkészül a gyalogos-átkelőhely kialakítása – tette hozzá végül a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában