Könyv

2022.01.27. 11:20

Gyermekeknek szól a szolnoki Damjanich János Múzeum új kiadványa

A mű célja, hogy gyermeknyelven mutassa be a megyeszékhelyet.

Hartai Gergely

Barláné Kulánda Krisztina az új könyvek egyikével

Forrás: Nagy Balázs

A napokban jelent meg nyomtatásban a Kalandozások Szolnokon – mesés kalandok Zoknikutya szemével című helytörténeti kiadvány. A mű célja, hogy gyermeknyelven mutassa be a megyeszékhelyet, és annak legtipikusabb helyszíneit, sajátosságait. 

Barláné Kulánda Krisztina, a Damjanich János Múzeum munkatársa elmondta, nemcsak óvodáknak és iskoláknak lehet hasznos a gazdagon illusztrált kiadvány. 

– Ha az ország más pontjáról látogat el Szolnokra egy kisgyermekes család, a könyv segítségével ők is bejárhatják a nevezetes helyszíneket. Nagyon fontosnak tartjuk a helyi kötődés erősítését már egészen kis kortól kezdve. Ahogyan a helytörténeti ismeretek átadására is kiemelt figyelmet fordítunk. Általános iskolában digitális formában használták fel a kutyus kalandjait, egy ötödikes osztályban magyar órán, a „Szülőföld” témakörben. Elsőként a történet kézirata készült el a hozzá kapcsolódó feladatokkal, majd pedig egy hangoskönyv, melynek különlegessége, hogy a múzeum dolgozói olvasták fel az összes fejezetét – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában