Beruházás

2022.01.05. 07:00

Kora tavasszal nyílhat meg az új közösségi ház Tiszafüreden

Várhatóan már a tavaszi hónapokban megkezdi működését a tiszafüredi ifjúsági és közösségi ház, mely egy nyertes európai uniós projekt keretében újul meg.

Ujvári László

Már csak az utolsó simítások vannak hátra az épületen Fotó: Ujvári László

A beruházásról a projekt szakterületi koordinátora, Csesznok Adrienn egy sajtótájékoztató keretében adott felvilágosítást. Elhangzott, közel négyszázmillió forint támogatást nyert a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás „Ideális jövő ajándékba tőlünk, neked” című pályázata, melynek keretében hátrányos helyzetű gyermekeken és családokon segítenek. Ennek köszönhetően kezdheti meg a működését hamarosan a közösségi ház is.

A régi, elhanyagolt állapotú ingatlan felújításának határideje január vége, a munka az ütemtervnek megfelelően már a befejezéséhez közeledik 

– részletezte a szakember. 

A megnyitás után szeretnénk a különböző szolgáltatásokat, kiscsoportos foglalkozásokat, a kulturális és szabadidős tevékenységeket áthelyezni ebbe az épületbe. Célunk, hogy a tisztálkodási, főzési és mosási lehetőségeket biztosító ingatlanban a gyerekek kulturált környezetben tölthessék el a szabadidejüket, szükség esetén szakemberek segítségét is igénybe tudják venni – legyen szó tanulmányi vagy egyéb problémákról 

– húzta alá Csesznok Adrienn.

A közösségi ház a kor követelményeinek megfelelően lesz felszerelve, például informatikai helyiséget fognak biztosítani, laptopokkal és a szükséges digitális eszközökkel. A koordinátor azt is kiemelte, hogy a közösségi ház szolgáltatásait a Tiszafüredi járás minden településéről igénybe lehet majd venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában