TOP Plusz Program

2022.01.29. 06:30

Korszerűsítenék az orvosi rendelőt Jászárokszállás

Az önkormányzat tervei között szerepel az idősek otthona és az orvosi rendelő komplex energetikai fejlesztése is.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Három önkormányzati épület energetikai korszerűsítésére pályázik a város a TOP Plusz Programban – erről a minap tartott soron kívüli ülésen döntött a képviselő-testület. Az önkormányzat tervei között szerepel az idősek otthona és az orvosi rendelő komplex energetikai fejlesztése, melynek része az utólagos szigetelés, nyílászárócsere és napelemrendszer telepítése. 

A Lehel úti óvoda épületét szintén napelemrendszerrel bővítenék. A fejlesztésektől többek között azt várják, hogy javulnak az energetikai jellemzők, csökkennek a havi rezsiköltségek. Ez pedig jelentősen hozzájárul az önkormányzat hosszú távú rentábilis működéséhez, valamint erősíti a környezettudatos szemléletet a városban. 

A beruházás költsége összesen mintegy nyolcvanhatmillió forint, mely sikeres elbírálás esetén százszázalékos támogatást jelent. A tanácskozáson kiválasztották a projekttervet és a műszaki koncepció tervdokumentációját elkészítő cégeket is. A tervek elkészítése ugyanis a pályázat benyújtásához szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában