Galériával

2022.01.08. 15:01

Közel százan mártóztak meg a jeges Tisza-tóban

A bátor jelentkezők a csobbanás után a partra érve a kihelyezett szaunába mentek melegedni.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Daróczi Erzsébet

– Eljött a nap, hogy újra csobbanjunk és megtisztuljunk a hideg Tiszában – ezzel a felhívással várta a bátrakat szombat délben Tiszafüreden a szabadvizű strandhoz Ljasuk Dimitry.

A fürdés előtt Czókoly Sándor Atya megáldotta a Tiszát, majd a csobbanást vállaló 94 fő – három csoportban – derékig besétált a jeges vízbe és háromszor alámerült, hogy megtisztuljon. A bátor jelentkezők a csobbanás után a partra érve a kihelyezett szaunába mentek melegedni.

Az eseményt Emődi Béla mentőtiszt, Kövér Gábor vízimentő és a Polgárőrség felügyelte. A Ljasuk Dimitry vezette csobbanásban részt vett F. Kovács Sándor Tisza-tavi miniszteri biztos, országgyűlési képviselő és Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere is, de voltak itt bátor fürdőzők Kecskemétről, Debrecenből és Karcagról is. A partról több százan tapsoltak a próbatételt vállalóknak, akik között többen már tavaly is részt vettek az újévi Tisza-tavi csobbanásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában