Galériával

2022.01.17. 15:00

Madármegfigyelő túrát szerveztek a jászberényi Sasnapon

A Jászság országosan az egyik legjobb parlagi sas-állományos területnek számít.

Illés Anita

Forrás: Pesti József

Zúzmarás ködtengerben, fagyos időben indult el a Sasközpont madármegfigyelő túrája szombaton Jászberény határában. Az országos sasszinkronhoz kapcsolódva immár hetedik alkalommal szervezték meg a Sasnapot, mely az elmúlt években kedvelt családi programmá vált. Az igazi madárbarátokat a zord időjárás és a távolság sem tartotta vissza, hogy útnak induljanak, az ország számos pontjáról érkeztek látogatók.

Juhász Tibor, a Sasközpont vezetője előadásában számos érdekességet megosztott a ragadozó madarak életével kapcsolatban. Az érdeklődők megismerhették a központ lakóit is, a madár röpdében többek között kerecsen sólymot és parlagi sast fedezhettek fel. A vezetett madármegfigyelő túrán a téli ragadozómadarak terepi megfigyelésére volt lehetőség. Ehhez sokan csatlakoztak, a Sasközpontból indulva a Borsóhalmi területrészen mintegy hét kilométeres útvonalat jártak be. 

A Jászság országosan az egyik legjobb parlagi sas-állományos területnek számít. 

A Sasközpont célja, hogy munkatársai a madármentés mellett, felhívják a figyelmet a fajvédelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában