Oktatás

2022.01.15. 12:12

Már a népegészségügyi ellenőr szakirány is elérhető Szolnokon

A Debreceni Egyetem repertoárjában marad a dietetikusképzés.

Köllő Judit

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Meghirdette aktuális képzési ajánlatait a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa. Tíz felsőoktatási szakkal számol az intézmény megyeszékhelyünkön – tudtuk meg Bartha Elektől, az egyetem oktatási rektorhelyettesétől.

– Továbbra is több alapképzést, mesterképzést és felsőoktatási szakképzést indítunk a városban. Szolnokon évről évre fejlődik az egyetem kínálata, ennek eredményeként az alapképzési szakok közül a gazdaságtudományi területen a kereskedelem és marketing, a turizmus és vendéglátás, a vidékfejlesztési agrármérnök, valamint a pénzügy és számvitel szak is választható. Az egészségtudományi képzési területen, az ápolás és betegellátáson belül az ápoló, a gyógytornász és a dietetikus képzések is megmaradtak, míg az egészségügyi gondozás és prevenció szakon helyet kap a védőnő és a népegészségügyi ellenőr szakirány. 

Továbbra is több alapképzést, mesterképzést és felsőoktatási szakképzést indítunk a városban.

– Szolnokon évről évre fejlődik az egyetem kínálata, ennek eredményeként az alapképzési szakok közül a gazdaságtudományi területen a kereskedelem és marketing, a turizmus és vendéglátás, a vidékfejlesztési agrármérnök, valamint a pénzügy és számvitel szak is választható. Az egészségtudományi képzési területen, az ápolás és betegellátáson belül az ápoló, a gyógytornász és a dietetikus képzések is megmaradtak, míg az egészségügyi gondozás és prevenció szakon helyet kap a védőnő és a népegészségügyi ellenőr szakirány. 

A rektorhelyettestől azt is megtudhattuk, hogy az alapképzések mellett a vállalkozásfejlesztés és az egészségügyi menedzser mesterképzésre is lehetőség van jelentkezni egészen február tizenötig. 

Bartha Elek hozzátette: ha valaki nem érné el az alapképzéshez szükséges ponthatárokat, az a Debreceni Egyetem Szolnok Campus által meghirdetett felsőoktatási szakképzésre is pályázhat a gazdaságtudomány, a turizmus és vendéglátás, illetve a pénzügy és számvitel területein belül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában