Déli határszakasz

2022.01.03. 18:19

Megajándékozták a határon szolgáló szolnoki katonákat

Déli határainkat az év minden napján vigyázzák katonáink, sokan közülük a szolnoki bázison szolgálnak. Nagy szerepük van abban, hogy hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa maradhat – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Szolnok polgármestere. Szalay Ferenc közölte, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel nekik juttattak el ajándékokat a minap, hogy szebbé tegyék az év utolsó és az újesztendő első napjait.

Hartai Gergely

Fotó: Megyei Kormányhivatal

Immár hagyomány, hogy az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka és parancsnokhelyettesei, valamint az alakulat vezénylőzászlósa karácsonykor és szilveszterkor meglátogatják a déli határon szolgálatot teljesítő szolnoki katonákat – számolt be a kezdeményezésről hivatalos oldalán a honvédség. Kiemelték, a látogatások alkalmat adnak arra is, hogy Szolnokon sütött bejglit és ajándékokat vigyenek a szolgálatot ellátó kollégáiknak, ezzel is megköszönve, hogy családjuktól távol, szolgálatban töltik az ünnepeket. 

Szilveszter napján a bázisparancsnokot elkísérte dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott és Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is, akik köszönetük jeléül jelentős mennyiségű élelmiszerrel, karcagi birkapörkölttel és gyümölccsel, édességekkel kedveskedtek a szolnoki katonáknak és a Határvédelmi Bázison települő többi légierős alakulat katonáinak. Megköszönték, hogy azzal a szolgálattal, amivel a déli határszakaszt vigyázzák, nyugodttá teszik a magyar emberek karácsonyát, és fékezik az Európát terhelő migrációs nyomást – olvasható a honvédség közleményében. 

Fotó: Megyei Kormányhivatal
Fotó: Megyei Kormányhivatal

A megyei kormányhivatal hírportálunk megkeresésére azt közölte, dr. Berkó Attila és Hubai Imre dr. Koller József dandártábornok meghívására érkezett a déli határra. Hercegszántón tett látogatásuk során mindketten meggyőződhettek a határvédelmet ellátók védelmi képességéről, felszereltségéről és kifogástalan ellátásáról egyaránt. A kormánymegbízott programja során elismerően szólt a magyar katonák remek teljesítményéről, majd rámutatott, külön is büszkék lehetünk a megyei alakulatok tagjaira, akik rendkívül magas színvonalon látják el szolgálatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában