Probléma

2022.01.17. 07:00

Megoldást keresnek az orvoshiányra Cibakházán

A jelenlegi háziorvos hamarosan nyugdíjba vonul.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az előző évben január végén bő egy évtized alatt negyedszer maradt háziorvos nélkül az I. számú körzet. Hegyes Zoltán polgármester a település honlapján közzétett beszámolójában leírta: minden távozást követően egyre nehezebb volt betölteni a megüresedett praxist. Az elmúlt közel egy évben komoly érdeklődő sem akadt.

Jelenleg dr. Maczkó Péter, a másik körzet háziorvosa látja el a betegeket, a járvány csak fokozta a feszültséget.

– A helyzet hamarosan rosszabbra fordul. Dr. Maczkó Péter március végén, de legkésőbb egy-két hónap halasztással nyugdíjba vonul, így mindkét körzet orvos nélkül marad – vetítette előre.

Az orvoshiány olyan mértékű, hogy országszerte több száz település van doktor nélkül, Cibakháza egyébként sem tartozik a vonzó helyek közé.

– Azon dolgozunk, hogy áprilistól legalább helyettesítő orvos, jobb esetben orvosok legyenek a településen. Nehéz lesz és nagyon sokba fog kerülni. Helyettesítés esetén az önkormányzat kapja az egészségügyi normatívát, de csökkentett összeggel, amely nem fedezi az asszisztens és a helyettesítő orvos foglalkoztatásának költségeit – részletezte a problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában