Választások

2022.01.26. 15:32

Mezőtúr polgármesterét jelölték országgyűlési képviselőnek

A bejelentés után telefonos megkeresésünkre Herczeg Zsolt kiemelte, hogy nagy megtiszteltetés számára a felkérés, köszönettel fogadta azt.

Rimóczi Ágnes

Herczeg Zsolt Fotó: Mészáros István

Tisztelettel elfogadom és önökért vállalom Orbán Viktor miniszterelnök úr felkérését.

Herczeg Zsolt közösségi oldalán közzétett bejegyzésével válasz érkezett a hetek óta, sokakat foglalkoztató kérdésre, miszerint ki lesz a Fidesz-KDNP jelöltje a Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú országgyűlési egyéni választókerületben.

A kerület jelenlegi képviselője decemberben jelentette be, hogy nem indul a 2022-es választásokon. Boldog István döntését azzal indokolta, hogy a családja már régóta kéri tőle, hogy szálljon ki az országos politikából, kérésüknek eleget tesz.

A választáson nem indulok, de azon fogok dolgozni, hogy a körzetben a Fidesz által kiválasztott jelölt megnyerje a választásokat – nyilatkozta akkor Boldog István. Most már az is ismert, hogy Mezőtúr jelenlegi polgármesterét támogathatja majd. 

A bejelentés után telefonos megkeresésünkre Herczeg Zsolt kiemelte, hogy nagy megtiszteltetés számára a felkérés, köszönettel fogadta azt.

Megtiszteltetés számomra a bizalom, azon dolgozom, hogy méltó legyek majd rá

– emelte ki.

A kereszténydemokrata szemlélet szellemében végzem polgármesteri feladataimat, amennyiben a választók bizalmat szavaznak nekem áprilisban, országgyűlési képviselőként is ezt viszem tovább. Elsődleges cél természetesen a térség fejlődése lesz, a körzetbe tartozó huszonhárom település előrelendítésén túl kiemelt figyelemmel fogok azért is dolgozni, hogy a társadalom szereplői összefogjanak

– hangsúlyozta Herczeg Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában