Jászkunság

2022.01.24. 11:30

Mutatjuk, mely cikkek voltak a legolvasottabbak az elmúlt héten

Elhunyt Szatmári Imre, a szolnoki gasztronómia kiválósága, étellel is támogatták a Zagyvarékas határában ragadt kamionost – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Rozsnyai Renáta tette közzé a felhívást, hogy aki teheti, adományokkal segítsen a bajba jutott sofőrnek

Forrás: Mészáros János

Kevesebb mint egy hónappal 61. születésnapja előtt, január 16-án vasárnap elhunyt Szatmári Imre cukrászmester, a Zagyva Cukrászda és a Szatmári Cukrászda alapítója, a szolnoki gasztronómia kiválósága. A kiváló szakemberről rengetegen megemlékeztek a közösségi oldalakon, többek között Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere is.

Forrás: Szalay Ferenc Facebook oldala

A sofőr a megengedett legnagyobb 90 kilométer/óra helyett 184 kilométer/óra sebességgel közlekedett a forgalmas úton. A rendőrök 6 büntetőpont mellett 130.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki, amelyet a jogsértő a helyszínen, terminálon be is fizetett.

Forrás: police.hu

Napokon át vesztegelt a 32-es út mentén, a zagyvarékasi körforgalomnál egy elromlott kamion. A járművet egy ideig nem sikerült működőképessé tenni, mivel egy alkatrészt ki kellett cserélni benne. Szerencsére akadtak segítő szándékú emberek, akik a hosszúra nyúlt várakozási idő alatt étellel és itallal is ellátták a sofőrt.

Kezdenek eltűnni a régi, klasszikus keresztnevek, helyettük egyre különlegesebbek jönnek divatba, a szülők mindinkább ezekből választanak leendő gyermeküknek. Ez a trend megyénkben is megfigyelhető. A Belügyminisztérium adatai alapján azonban még mindig a Bence és a Hanna a magyarok két kedvenc utóneve.

A 32-es főút 13. kilométerszelvényében, Pusztamonostor és Jászfényszaru között egy személyautó és egy kisteherautó ütközött össze január 21-én 16 óra körül. A baleset következtében egy személy könnyű sérülést szenvedett. A rendőrség teljes útlezárás mellett kezdte végezte a baleset helyszínelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában