Akció

2022.01.22. 13:00

Rengeteg hulladéktól szabadították meg a szolnoki parkerdő környékét

A csapat tagjai 22 autógumit, 12 zsák kommuniális hulladékot és 3 zsáknyi aluminimumdobozt gyűjtöttek össze.

Szoljon.hu

Autógumik, palackok, dobozok, mindenféle hulladék lapult a kijelölt területen

Forrás: Szolnoki ZöldErő Facebook oldala

Az elmúlt évben hírportálunkon többször is foglalkoztunk a Szolnoki ZöldErő szemétszedő akcióival. A csapat idén is folytatja az eldobált hulladékok összegyűjtését, első állomásuknak pedig a Széchenyi lakótelephez közeli zöldterületet választották, ahol a cél nem volt más, mint a parkerdőben húzódó Kisgyepi csatorna és környékének megtisztítása.

Múlt hét szombat reggel kilenc órakor nyolc lelkes önkéntes jelentkezett akcióra az Aranyi Sándor utcánál, a létszám később tíz főre duzzadt. Már a várakozás közben volt mit csinálniuk, ugyanis megtisztították a találkozási hely környékét, majd elindultak a kiszemelt terület felé és útközben is összeszedték az utukba kerülő, bokrokba dobált hulladékokat.

A csatorna és az erdő szélénél az eldobott aluminiumdobozok, PET-palackok és zacskók megtalálását a megmaradt hó némileg megnehezítette. A kanális alján a száraz növényzetben még az autógumik is jól elrejtőztek, volt olyan is, hogy a jég fogságából kellett kiszabadítani az oda nem való tárgyakat. 

A gyülekezőForrás: Szolnoki ZöldErő Facebook oldala

A csapat tagjai a közel ötórás program során közel 8 kilométert tettek meg, ezalatt pedig 22 autógumit, 12 zsák kommuniális hulladékot és 3 zsáknyi aluminimumdobozt gyűjtöttek össze. Tájékoztatásuk szerint a dobozokat ezúttal is beváltják, az ebből kapott összeget pedig további akcióik finanszírozására fordítják majd.

A kesztyűket és a zsákokat a NEFAG Zrt. biztosította az önkéntesek számára. Az önkénteseket egy helyi gazdálkodó segítette meg azzal, hogy aszfaltozott út mellé kifuvarozta az összegyűjtött hulladékot, ahonnan már az elszállításában, ezúttal is az NHSZ Zounok Zrt. segített. A csapat hamarosan folytatja még a terület megtisztítását, amire várják további természet szerető önkéntesek jelentkezését.

A csapat tagjai a pirossal jelzett szakaszt tisztították meg, a kék még hátra vanForrás: Szolnoki ZöldErő Facebook oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában