Program

2022.01.16. 15:25

Ryan Goslingról is mesélt a szolnoki szinkronszínész, Zámbori Soma

Amerika kapitány, Ryan Gosling és Ashton Kutcher magyar hangja látogatott a Szolnoki Ifjúsági Térbe. A közkedvelt szinkronszínész, Zámbori Soma a tőle megszokott energikus jellemével mesélt a megyeszékhelyhez fűződő emlékeiről a „Kanapé Percek” elnevezésű előadás-sorozat keretében. A szolnoki Varga Katalin Gimnázium egykori tanítványától azt is megtudhatták a Szifon kíváncsi látogatói, hogy milyen volt együtt dolgozni Tom Hanksszel.

Köllő Judit

Zámbori Soma színművész, szinkronszínész (balra) Kiss Mártonnal beszélgetett a Szolnoki Ifjúsági Tér kanapéján

Forrás: Köllő Judit

Számos világhírű színészt, karaktert hoz közelebb a magyar nézőkhöz szinkronjával, az ő hangján szólal meg például Amerika kapitány, Ryan Gosling, Ashton Kutcher, Chris Pine a Star Trekből vagy Alex, az oroszlán a Madagaszkárból. 

Zámbori Soma színművész energikus és élettel teli személyisége azonnal belopta magát a szolnoki fiatalok szívébe, hiszen kendőzetlenül mesélt munkájáról és a Varga Katalin Gimnáziumhoz fűződő emlékeiről is. 

Tom Hanks lenyűgözte, Kutcherben csalódott 

– Az egyik legkedvesebb történetem Ryan Goslinghoz fűződik – mesélte a Szolnoki Ifjúsági Tér programjára összesereglett fiataloknak Zámbori Soma.

– Hiszen első találkozásunk alkalmával rögtön hozzám szegezte a kérdést: „Szóval te vagy az a srác, aki miatt néznek engem itt, Magyarországon?” Ezután persze egy nagy nevetés következett, és már rögtön egy hullámhosszon voltunk. Nevetve megígérte: cserébe ő fogja szinkronizálni a legközelebbi külföldön megjelenő filmemet. Együtt dolgoztam például Tom Hanksszel is, akit bár nem szinkronizáltam, igazán megkedveltem megnyerő személyisége miatt. Ugyanis sosem fordult elő, hogy ugyanolyannak láttam volna, mégis mindig nagyvonalú és segítőkész volt. 

Az általam sokszor szinkronizált Ashton Kutcherrel való találkozást viszont igazán nagy csalódásnak mondhatom, ugyanis egy pökhendi alakot ismertem meg személyében... 

A szolnoki származású színész szívesen mesélt a városhoz, illetve egykori gimnáziumához kötődő élményeiről. 

Kötődik a vasútállomáson kapott nyaklevesekhez 

– Egy időben többször is előfordult, hogy két-három lyukasóránk volt egymás után, ezért többen is a suli könyvtárába vonultak. Azonban mi, a barátaimmal – köztudottan nagy csibészként – bemásztunk a ruhásszekrényekbe aludni. Amit egy idő után felfedezett osztályfőnökünk is, így páran igazgatói figyelmeztetésben részesültünk azért, mert nem rendeltetésszerűen használtuk szekrényeinket. Később kiderült, hogy osztályfőnököm és az igaz­gató is a nevetéstől könnyes szemmel írta meg a figyelmeztetést – sztorizott Soma, aki hozzátette, amikor Szolnokon jár, úgy érzi, hazajön. 

– Kötődöm ugyanis a vasútállomáson kapott nyaklevesekhez, amiket a biztonsági őrtől kaptam a csínytevésekért, de kötődöm egykori iskolámhoz és tanáraimhoz, valamint a Tisza-parthoz is. Egy lelkes vargás „követő” a színésznek szegezte a kérdést: Ha visszamehetne az időben, változtatna bármit is az életén? 

Hiszek abban, hogy minden okkal történik, így semmin sem változtatnék 

– hangsúlyozta a szinkronszínész.

 – Fiatalkoromban válogatott öttusázóként készültem a 2000-es sydney-i olimpiára, amikor végzősként egy sportbaleset kettétörte álmaimat – emlékezett vissza. 

A sydney-i olimpia helyett a színművészetire ment

– Bármennyire fájó dolog is volt, talán nem véletlenül alakult így. Hiszen a sport mellett sokszor szavaltam a város fontosabb eseményein, így a szüleim, tanáraim és osztálytársaim biztatására, begipszelt lábbal bebattyogtam a fővárosi Színház- és Filmművészeti Egyetemre, hogy kipróbáljam magam. Majd jött az értesítő, hogy felvettek. Már akkoriban is nagy kuriózumnak számított, ha valaki elsőre bekerült... Akkor is azt gondoltam, hogy okkal alakult így az életem – nosztalgiázott mosolyogva Soma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában