Felelősség

2022.01.04. 07:00

Szilveszter után hatvanöt kutyát fogtak be a szolnoki állatvédők

Az előző évhez képest sokat romlott az állattartók felelősségérzete, véli Keskenyné Dobos Krisztina, a Szolnoki Városi Állatotthon Alapítvány telepvezetője. Különösen a napokban rendezett tűzijátékok esetében volt ez tetten érhető.

Köllő Judit

Illusztrációfotó/Shutterstock

– Kimondottan fontos, hogy ilyenkor egy védett helyiségbe zárjuk az állatokat – hangsúlyozza a telepvezető. – A legjobb megoldás az, hogy a gazdi közelében legyen, hiszen nagyon megnyugtató hatással van mindez az állatra. 

Az előző esztendőben nem lehetett tűzijátékokat használni, aminek örültünk, hiszen nem voltak ilyen mértékű problémák, mint amilyenek a napokban. Ugyanis az elmúlt hétvége alatt több mint hatvanöt kutyát fogtunk be, amelyben nagy segítségünkre volt a Tisza Állat és Természetvédelmi Egyesület is, melynek tagjai csaknem negyvenet gyűjtöttek be a szilveszter utáni napokban. 

A befogott állatok között voltak kóbor ebek is, azonban a többségük csipezve volt, így be lehetett azonosítani a gazdájukat. Továbbra is nagyon fontos dolognak tartom felhívni a figyelmet arra, hogy ne kerüljék el a csip használatát az állattartók, mert ilyenkor nagy segítség lehet, hogy megtaláljuk a kutya szerető gazdáit – emelte ki a telepvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában