Vizsga

2022.01.22. 06:30

Szombaton írják a központi felvételit a diákok Szolnokon is

Szolnokon a Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban írják a legtöbben.

K. J.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Fontos megmérettetés előtt állnak a leendő középiskolások, hiszen elérkezett a központi írásbeli felvételi vizsga időpontja. A megmérettetést az érintett középiskolákban szombaton délelőtt 10 órától tartják. Szolnokon a Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban írják a legtöbben a felvételit, ugyanis közel 250 tanuló választotta az intézményt, árulta el hírportálunknak a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, Szutorisz-Szügyi Csongor. 

A vizsga során kétszer háromnegyed óra áll a fiatalok rendelkezésére, ahol a magyar irodalom és nyelvtan, illetve matematika tárgyakból adhatnak számot tudásukról.

Az előírt egészségügyi szabályokat betartjuk, így az intézménybe való belépést követően a tanulóknál lázat kell mérni és kézfertőtlenítést végezni

– hangsúlyozta a Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója, Deák László. – A szülők nem tartózkodhatnak az iskolában, így a diákokat csak az ajtóig kísérhetik. A megmérettetés során a felmentett diákok külön teremben írják a vizsgákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában