Felülvizsgálat

2022.01.26. 10:21

Tavaszra javítják ki a feltárt úthibákat Mezőtúron

A mezőtúri Petőfi Sándor utca felújítását követően több problémát is észleltek.

Rimóczi Ágnes

Illusztráció/Shutterstock.com

Befejeződött a Petőfi Sándor utca útfelújításának műszaki felülvizsgálata. Ahogy arról a településvezető közösségi oldalán beszámolt, sajnos az útfelújítást követően több problémát is észleltek. A tapasztalt hiányosságok és műszaki problémák miatt az önkormányzat vizsgálatot rendelt el a Petőfi Sándor utca esetében, és bizonyos feltételekről megállapodott a kivitelezővel. 

– Önkormányzatunk a beruházást nem veszi át. A kivitelező kérte, hogy a műszaki felülvizsgálat során feltárt hibákat (esztétikai problémák, rétegvastagság, aknafedők) április 15-ig javíthassa ki, ezután kerülhet sor a műszaki átadás-átvételi eljárásra. 

A hétéves garanciális időszak április 15-től kezdődik – számolt be a részletekről Herczeg Zsolt polgármester, aki kiemelte, bízik abban, hogy a hiányosságok javítását követően az elvárt minőségű útszakaszon közlekedhetnek majd a mezőtúriak. Közben a városban elkezdődött egy másik fontos kivitelezés is, mégpedig a kerékpárút építése a Kossuth Lajos téren. A városháza déli oldalán a postával szemben, illetve a főtéren zajlanak a munkálatok. 

– Az ivóvízhálózat cseréje a Kossuth Lajos utca egy részén már megvalósult, így tavasszal ott is folytatódhat a beruházás – adta hírül Herczeg Zsolt polgármester, aki a munkálatok idejére odafigyelést kért az arra közlekedőktől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában