Nyílt ülés

2022.01.18. 18:20

Több fontos témát is tárgyal a jászberényi testület

Fontos témák kerülnek napirendre a berényi képviselő-testület idei első rendes, nyílt ülésén, melyet szerdán délután, a városháza nagytermében tartanak.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A napirendi pontok sorában szó lesz többek között a 2021-es helyi adó és egyéb közhatalmi bevételekről, a helyi, menetrend szerinti autóbuszos személyszállítási tevékenység ellátásáról és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány szakmai munkájáról. Dr. Gedei József alpolgármester lemondása miatt módosíthatják a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletet. 

Az előterjesztés szerint Budai Lóránt polgármester nem tesz javaslatot új társadalmi megbízatású alpolgármester személyére, a továbbiakban egy társadalmi megbízatású alpolgármester, Balogh Béla látja el a helyettesítést és segíti a munkát. Tárgyalnak a muzeális intézményi, nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatok ellátásáról szóló rendelet megalkotásáról is. Ezenkívül dönthetnek a polgármester illetményéről, költségtérítéséről, illetve az alpolgármester tiszteletdíjáról, költségtérítéséről is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában