Bővítés

2022.01.16. 18:08

Tornaszoba építésére pályázik a tiszatenyői önkormányzat

Az új tornaszoba kialakítása az előzetes számítások szerint mintegy ötven millió forintba kerülne.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Bővítenék a Gyöngyvirág Művészeti Óvodát Tiszatenyőn, az önkormányzat jelenleg a beruházáshoz szükséges pályázatot készíti elő.

– Az új tornaszoba egy különálló, száz négyzetméteres épületben lenne, melyet az óvodával folyosó kötne majd össze. Az új épületben a tornaszoba mellett egy olyan helyiséget is kialakítanánk, ahol a speciális nevelési igényű gyermekek fejlesztése zajlana, jelenleg ugyanis helyhiány miatt a polgármesteri hivatal egyik termét használják erre a célra a fejlesztő pedagógusok. Az új épület viszont lehetővé tenné, hogy ne kelljen mozgatni ezeket a gyerekeket, akiknek így kulturáltabb körülmények között lehetne segíteni – tájékoztatta hírportálunkat Mező József, Tiszatenyő polgármestere. Hozzátette, a tervezett ingatlanban mosdók, és egy szertár is helyet kapna.

Az új tornaszoba kialakítása az előzetes számítások szerint mintegy ötven millió forintba kerülne, melyhez a TOP Plusz pályázatán remél forrást a település, ahol napokon belül lezárulhat a 2020 óta tartó adósságrendezési eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában