Hitélet

2022.01.17. 18:26

Újra családtábort szervezne a szolnoki belvárosi plébánia

A tábort július 6 és 10 között tartanák a tervek szerint.

Mészáros Géza

A belvárosi templom jelentősen megújult a közelmúltban – mutatja Gáspár István atya. A plébánia a szentélyablakokat is restaurálná

Forrás: Mészáros János

A belvárosi római katolikus egyházközség hírlevelében mondott köszönetet a Katolikus Karitász szolnoki csoportja az adventi időszakban nyújtott segítségért, adományokért. Mint írják, önkénteseik közreműködésével a karácsony előtti időszakban 150 rászorulónak, egyedülállónak és nagycsaládosnak tudtak örömet szerezni szeretetcsomagjaikkal. Adományokat nemcsak ebben az időszakban, de az év minden napján vár a szervezet.

Az egyházközség tájékoztatójában arról is beszámolt, hogy a belvárosi plébánia és a Várplébánia pályázaton 7,5 millió forintot nyert dísz-üvegablakok felújítására.

A Vártemplom ablakainak 9 millió 45 ezer forintba, a belvárosi templom szentélyablakainak 2 millió 975 ezer forintba kerül a felújítása, jelentette be a plébánia. Arra kérik a híveket, hogy adományaikkal támogassák a munkálatokat. A felajánlásokat a plébánia irodájában, átutalás formájában vagy a szentmisék után a sekrestyében fogadják.

Megtudhattuk emellett, hogy az egyházközség a tavalyihoz hasonlóan idén is megszervezi a családoknak szóló táborát július 6 és 10 között.

– Január 23-án a délelőtt fél 10-kor kezdődő szentmise után tájékoztatást adunk az érdeklődőknek a tábor részleteiről – fogalmaztak körlevelükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában