George Pal

2022.01.26. 15:00

Világhírű szülöttére emlékezik Cegléd

Az ünnepségen bemutatják „A szemfényvesztő” című kétrészes filmet, mely a híresség életét és munkásságát mutatja be.

George Pal

Forrás: Jean Segura

Neves személyiséget ünnepel jövő héten kedden a Pest megyei település. A George Pal Filmszínház és a ZOOM Management Produkció az Oscar-díjas George Pal születésének 114. évfordulója alkalmából emlékezik a ceglédi születésű producerre.

Az este hat órakor kezdődő rendezvényen köszöntőt mond Hegedűs Ágota, Cegléd alpolgármestere, Földi László országgyűlési képviselő és Pap Zsolt, a mozit üzemeltető Ceglédi TV Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ünnepségen bemutatják „A szemfényvesztő” című kétrészes filmet, mely a híresség életét és munkásságát mutatja be.

Az animációs filmek és a filmes trükkök atyjaként világhírűvé vált George Pal Cegléd egyik leghíresebb szülötte. Amint arról korábban lapunk is beszámolt, életműve a városi, sőt, a Pest Megyei Értéktárba is bekerült. A szakember pályafutása során számos hollywoodi sztárral dolgozott együtt. Így például Tony Curtissel, Charlton Hestonnal, a Ben-Hur című film főszereplőjével, valamint a Psycho című horrorból és a Columbo-sorozatból jól ismert Janet Leigh-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában