Továbbtanulás

2022.02.10. 19:00

A felvételizőknek rendezett nyílt napot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A napokban online formában tartotta meg nyílt napját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), melyet az érdeklődők az NKE hivatalos Facebook-oldalán élőben követhettek. A nyílt napon a Szolnokon zajló képzésről is szó esett.

szoljon.hu

Fotó: Facebook / Nemzeti Közszolgálati Egyetem - Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar

Az online eseményen az egyetem egyik legnépszerűbb képzéséről, a nemzetközi biztonság és védelempolitikai alap- és mesterszakokról a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszék tanszékvezetője beszélt. Molnár Anna elmondta: ez az egész országban egyedülálló civil szak 1997-ben, a NATO csatlakozásra való felkészülés részeként indult el.

 

Vonzó illetmény

A honvéd tisztjelölti jogviszony és a felvételi követelményrendszer változásairól Szászi Gábor ezredes, a HHK oktatási dékánhelyettese beszélt. A rendőr tisztjelölti jogviszony változásairól, a rendvédelmi tisztjelöli jogviszony legfontosabb jellemzőiről, valamint a felvételi alkalmassági vizsgálatokról és a rendészeti életpálya lehetőségeiről Kovács Marcell százados, az Országos Rendőr–főkapitányság  osztályvezetője számolt be. A részletes információk alapján a leendő hallgatók megismerhették a honvéd tisztjelölti és rendvédelmi tisztjelölti jogviszonyokhoz tartozó országos szinten is kiemelkedő illetményrendszer kedvező anyagi lehetőségeit. 

A tisztjelöltek a vonatkozó jogszabályokban meghatározottak szerint havi minimum 260 000 forint bruttó illetményre jogosultak, melyet a 25 év alattiakra vonatkozó személyi jövedelemadó fizetési mentesség miatt csak a társadalombiztosítási járulék terhel.

Szolnokon is oktatnak

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara (NKE HHK) az ország egyetlen katonai felsőoktatást folytató intézménye, amely a Magyar Honvédség (MH) haderőnemei számára képez katonai vezetőket, parancsnokokat, valamint a védelmi szféra követelményeinek megfelelő biztonság- és védelempolitikai szakértőket.

Az oktatás három helyszínen (Ludovika Campus – Budapest, Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus – Budapest, MH 86. Szolnok Helikopter Bázis – Szolnok) folyik. 

Természetesen a HHK Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson elhelyezett hallgatói az NKE többi polgárához hasonlóan élvezik a Ludovika Campus valamennyi előnyét.

A képzés során a tisztjelöltek olyan rendszerszemléletű ismereteket, készségeket és képességeket sajátíthatnak el, amelyek alkalmassá teszik őket első tiszti beosztásuk ellátására, önálló szakmai továbbképzésre, az előmeneteli rendben következő beosztások hosszú távú megalapozására – olvasható az egyetem honlapján.

A honvéd tisztjelöltek a Magyar Honvédség tényleges állományú tagjaiként a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj állományában teljesítenek katonai szolgálatot.

A polgári hallgatók a Nemzetközi Biztonság és Védelempolitikai alapképzési szakon szakreferens, mesterképzési szakon szakértő végzettséget szereznek, és honvédelmi területen, tágabb biztonsági szférában, illetve a közszolgálat területén tudnak elhelyezkedni itthon és külföldön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában