Segítség

2022.02.23. 06:30

A Jászság Egészségéért Alapítványt támogatja a jászberényi önkormányzat

Az önkormányzat három évre szóló együttműködési megállapodást köt a „Jászság Egészségéért” Alapítvánnyal – erről a februári soros ülésen döntött a képviselő-testület.

Illés Anita

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az alapítvány tavaly év végén arra kérte a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház ellátási területéhez tartozó települések önkormányzatait, hogy lakosonként száz forint egészségügyi támogatást biztosítsanak a szervezet részére, melynek célja többek között a térség egészségügyi ellátásának javítása és a prevenciós munkában való segítségnyújtás.

Idén elsődleges cél egy csontsűrűségméréshez szükséges eszköz beszerzése. Ennek költsége 16-20 millió forint plusz áfa. A képviselő-testület döntése alapján a jászberényi önkormányzat lakosonként évi száz forint vissza nem térítendő működési támogatást biztosít az alapítvány részére.

A 2021. december 31-én lezárt adatok szerint 25 854 fő volt az ellátandó jászberényi lakosok száma, így a város a 2022-es évre vonatkozóan közel kétmillió-hatszázezer forinttal segíti a „Jászság Egészségéért” Alapítvány céljait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában