Szolnok /Mezőtúr

2022.02.12. 06:55

A szépkorúak több évtizedes, áldozatos munkáját ismerik el a pluszjuttatásokkal

Már megkezdték a tizenharmadik havi nyugdíjak kifizetését.

P. P. N. – R. Á.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Ez volt a témája dr. Kállai Mária pénteki sajtótájékoztatójának, az országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a magyar társadalmi, politikai élet legkülönlegesebb eleme ez az ellátás, hiszen történetén keresztül pontosan bemutatható a balliberális politikai összefogás és a Fidesz-KDNP által képviselt polgári értékrend összehasonlítása. Magyarországon ebben a hónapban lépésről lépésre támogatják a családokat és a szépkorúakat is. A szolnoki járásban mintegy harmincezer embert érint a 13. havi nyugdíj kifizetése. 

A nyugdíjasok rakták le mai társadalmunk alapjait, a nyugdíj emelése, a prémium kifizetése és a jelenlegi összeg is a megbecsülés jele

– fogalmazott dr. Kállai Mária. 

Hozzátette: szomorú, hogy ez az ellátás politikai eszközzé válik. 

– Márki-Zay Péter számtalan alkalommal támadta a tizenharmadik havi nyugdíjat, minden jel arra mutat, hogy a baloldal eltörölné azt. Mi azt szeretnénk, ha Magyarország azon az úton haladna, ahol a nyugdíjasokat megbecsülik – hangsúlyozta dr. Kállai Mária. 

Ezt emelte ki a Fidesz-KDNP Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje is a pénteki mezőtúri sajtótájékoztatóján. 

Ahogy Herczeg Zsolt rámutatott, a Fidesz-KDNP megbecsüli a nyugdíjasokat, hiszen ők is részt vettek hazánk felépítésében. Ezért is hozta meg Magyarország kormánya azt a döntést, hogy a nyugdíjprémium mellett a tizenharmadik havi nyugdíjat is visszaadja nekik. 

– Mi is kiemelt tisztelettel és megbecsüléssel fordulunk a régiónk, körzetünk nyugdíjasai felé, éppen ezért örülünk ennek a döntésnek. 

Nagy örömmel fogadtuk, hogy a nyolcvanezer forintos nyugdíjprémium mellé a napokban a tizenharmadik havi nyugdíjat is folyósítják 

– hangsúlyozta a jelölt. 

Herczeg Zsolt hozzátette: a baloldal megválasztott vezetője több alkalommal támadta a kormány ezen intézkedését, ahogyan idézte, böszmeségnek nevezte. 

– Nem hagyhatjuk, hogy az a baloldal térjen vissza, amely a nyugdíjasokat megfosztotta a tizenharmadik havi nyugdíjtól – emelte ki végül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában