Szandaszőlős

2022.02.08. 06:45

Buszvárókat cserélnek le Szolnokon, a vihar által kidöntött helyett is új készül

A munkálatok nem érintik a buszok menetrendjét.

Molnár-Révész E.

A Tóth Árpád úton is dolgoznak az új pavilonon Fotó: Nagy Balázs

Fotó: Nagy Balázs

Öt korszerű, az időjárás viszontagságainak is ellenálló buszvárót telepítenek a megyeszékhely szandaszőlősi városrészében. Az ehhez szükséges előkészületeket már megkezdte a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. A buszvárók közül egyet a Tóth Árpád, a másik négyet a Vörösmező utcában helyezik ki.

A fémvázas tartószerkezetű, üvegborítású pavilonok mindegyike fedett lesz.

– Az előző években megkezdett típusok telepítését folytatjuk. Ilyen buszvárók kerültek ki például az Ady Endre úti kormányhivatal és a megyeháza elé. A közelmúltban viharok miatt kidőlt, korrodálódott faszerkezetű buszpavilonok helyére korszerű, modern várók kerülnek. Ezek méretükben is nagyobbak a régi fatípusú pavilonoknál – tájékoztatta hírportálunkat Varga Vivien, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. kommunikációs munkatársa.

Mint elmondta, az előkészületek több helyszínen is elkezdődtek, az újonnan kihelyezett első pavilon, vagyis a Tóth Árpád úti várhatóan két héten belül már használható lesz. Hozzátette, a munkálatok nem érintik a buszok menetrendjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában