Közgyűlés

2022.02.23. 13:23

Csütörtökön dől el, mennyi pénzből gazdálkodhat Szolnok

Az előzetes adatok szerint ez évben mintegy 42 milliárd forintnyi bevételből gazdálkodhat a város.

Mészáros Géza

Forrás: Mészáros János

A megyeszékhely 2022. évi költségvetéséről tárgyal és várhatóan dönt a közgyűlés csütörtökön. A februári ülésen a képviselők határoznak a tervezett büdzsé sarokszámairól. 

Az előzetes adatok szerint ez évben mintegy 42 milliárd forintnyi bevételből gazdálkodhat a város a tavalyi 37 milliárd forinttal szemben. 

A kiadás 2021-ben 30 milliárd forint volt, idén ez az összeg közel 34 milliárd forintot tehet ki a közgyűlési döntés értelmében. A megyeszékhely működési tartalékát 302, az általános tartalékát 60 millió forintban állapíthatják meg. A bevételek nagyobb részének év végi teljesülése miatt Szolnok 1,3 milliárd forint fejlesztési hitel felvételére kényszerül év közben, melynek visszafizetését a folyamatos bevételek fedezik majd.

A képviselők a csütörtöki plénumon határozhatnak a Szolnok Városi Óvodák Igazgatóságának, valamint a polgármesteri hivatal ellátó és szolgáltató szervezete leendő vezetőinek személyéről is. Továbbá részben pályázati támogatásból, valamint helyi forrásból a közeljövőben megújulhat a Baross úti Civil Ház, a Munkácsi úti orvosi rendelő, és elkezdődhet a bringapálya-beruházás is – amennyiben a városanyák és -atyák ezeket az előterjesztéseket is megszavazzák csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában