Szolnok

2022.02.14. 13:10

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a családtámogatások jelentőségét hangsúlyozta

A napokban mindenki érzékelhette családjában, ismeretségi körében, hogy a 18 év alatti gyereket nevelő pároknak mit is jelent a családi adóvisszatérítés – hívta el rá a figyelmet hétfőn dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő szolnoki sajtótájékoztatóján.

Kovács Berta

Dr. Kállai Mária Fotó: Nagy Balázs

– A 13. nyugdíj, a fegyverpénz, a 25 éven aluliak SZJA-mentessége, a nyugdíjprémium, stb. mind arról szól, hogyan segíti a családokat a magyar kormány, abból a megtermelt javakból, amit a magyar emberek állítottak elő.

Rámutatott, összességében az országban 2 millió szülőt érint az adóvisszatérítés, ez összesen 600 milliárd forintos visszajuttatás a családok számára. Szolnokon és Szolnok környékén 13 ezer 455 ember kapja vissza az SZJA-t, ez a térségben 6 milliárd 230 millió forintot jelent. Az összeget arra fordíthatják az érintettek, ami a családban most a legszükségesebb. 

Pontosan tudjuk, mindez azért történhet, mert a magyar gazdaság erősödése ezt lehetővé teszi. hiszen azt lehet odaadni, újra elosztani, amit megtermeltünk. A nyugdíjasoknak a gyermekeik, a mostani családi adóvisszatérítésnél a dolgozó szülők termelték meg mindezt

– jegyezte meg a képviselő. Hozzátette, a magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában. 

– Ha visszagondolunk rá, a baloldal a családok támogatásában nem hitt. Semmiképp nem szeretnénk a családok vállára olyan újabb terheket rakni, mint amit 2009-ben a baloldali kormány a gazdasági válságkor is tett. Ki kell mondani, hogy a baloldal valós vezetője Gyurcsány Ferenc, ő „perverz újraelosztásnak” nevezte a Fidesz-KDNP kormány családtámogatási rendszerét. Ez gyakorlatilag egy kvázi hadüzenet a családtámogatásoknak. Természetesen a baloldal helyi jelöltje ugyanazt segíti. Hogy a múlt emberei azt tegyék, amit a múltben tettek, elvegyék például e támogatásokat, ezt nem hagyhatjuk – hangsúlyozta dr. Kállai Mária.

Elkezdődött a kampány és mindannyiunk számára fontos, hogy április 3-án mondjunk nemet a múlt embereire. „Magyarország előre megy, nem hátra”, tegyük ez a jövőben is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában