Veszély

2022.02.17. 10:07

Egy szolnoki házban előzött meg tragédiát a szén-monoxid-érzékelő

Ismét bebizonyosodott az eszköz hasznossága.

szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtökre virradóra Szolnok-Szandaszőlősön, egy Vörösmező úti családi ház konyhájában – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A készüléknek köszönhetően a lakók azonnal megkezdhették az épület szellőztetését, így nem esett bajuk. A szolnoki hivatásos tűzoltók a jelzéskori állapotok visszaállítását követően műszeres méréseket végeztek, és a működő gázkazán környezetében ki is mutatták a szén-monoxid koncentrációját, így értesítették a gázszolgáltatót.

A szolnoki eset is rávilágít arra, mennyire fontos, hogy a nyílt égésterű fűtőberendezésekkel ellátott ingatlanokban legyen szén-monoxid-érzékelő. Egy ilyen, néhány ezer forintért megvásárolható készülék hosszú évekre garantálja otthonunk biztonságát. Sokat tehetünk a hasonló esetek megelőzéséért, ha legalább évente felülvizsgáltatjuk a fűtőberendezéseinket szakemberrel. Emellett javasolt rendszeresen ellenőriztetni a kéményeket, a katasztrófavédelem térítésmentesen végzi ezt a munkát a megye valamennyi településén, a családi házak tulajdonosainak azonban ezt kérni kell. A gázkészülékek kéményét javasolt kétévente átvizsgáltatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában