Galériával

2022.02.11. 19:00

Éjszakai gyakorlatot tartottak a szolnoki helikopterbázis katonái a Bakonyban

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kijelölt állománya fotólövészet gyakorlatot hajt végre az MH Bakony Harckiképző Központ területén.

szoljon.hu

A gyakorlat sikeres teljesítése komoly felkészülést, összehangolt tevékenységet igényelt Fotó: Hamza Norbert

A Mi-24-es harci helikopterek az éjszakai szimulált feladatban, támadásban lévő szárazföldi csapatokat támogatták. A feladat végrehajtását nem csak a bonyolult terepviszonyok nehezítették, hanem a szigorúan korlátozott légtér is – közölte a Magyar Honvédség. 

A gyakorlat során – a légtér méretéből és felépítéséből adódóan – a gépszemélyzettől nagy figyelmet követelt meg, hogy minden korlátozást betartva hajtsa végre a pontos manővereket. A személyzet kiemelt feladata volt, hogy - összehangolva a tüzérségi támadással - adott időre pontos és hatásos csapást mérjen a kijelölt célokra.

A sikeres végrehajtáshoz elengedhetetlenül szükség volt a szolnoki Előretolt Repülésirányító Csoport professzionális munkájára, akik a célravezetéseket végezték. A fotólövészeten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzős tüzér hallgatói is részt vettek, akik beleláthattak az előretolt repülésirányítók (Joint Terminal Attack Controller – JTAC) feladataiba és gyakorolhatták a légi eszközök, szárazföldi műveletekbe való integrációját.

A gyakorlat sikeres teljesítése komoly felkészülést, összehangolt tevékenységet igényelt a gyakorlatban részt vevő kirendelt állomány minden tagjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában