Képviselő-testület

2022.02.21. 11:25

Elfogadták Tiszavárkony idei költségvetését

A költségvetés mellett több napirendet is megvitattak.

Kovács Berta

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Tiszajenői Közös Önkormányzati Hivatal – melyhez Tiszavárkony is tartozik Vezseny mellett – erre az esztendőre tervezett költségvetési bevételi-kiadási főösszege közel kilencvenkilencmillió forint – ez mintegy öt és fél százalékos növekedést mutat 2021-hez képest. A működésükhöz biztosított állami támogatás hetvenkét és fél millió forint, mely kevesebb az előző évihez képest. Tiszavárkony települési hozzájárulása ehhez közel nyolc és fél millió forint, mely tartalmazza az időközi választások lebonyolításának fedezetét is. A várkonyi testület ugyanis – mint arról korábban beszámoltunk – a polgármester leváltását indítványozta. 

Tiszavárkony önkormányzata az idei évre közel százhatvankilencmillió forint bevételt irányoz elő, az előző évi maradvánnyal együtt pedig összesen több mint kétszáznyolcmilliós forrással számolhat. A működési költségvetési kiadások előirányzata pedig mintegy százhatvanhétmillió forint. 

A költségvetés mellett több napirendet is megvitattak. A testület elfogadta az alpolgármester január elsejétől esedékes illetményének és költségtérítésének előterjesztését. Hegedűs István polgármester illetményét azonban a testület tartózkodással nem fogadta el, épp a leváltás korábbi indítványozása miatt. Majd miután a jegyző felhívta a figyelmet, hogy a polgármester jogszabályi előírás szerint jogosult az illetményre, három tartózkodás és három igen szavazat született. 

Emellett tárgyalták többek között a Közösségi Színtér szolgáltatási tervét is, melyben foglalkozások, tehetséggondozó programok, versenyek, kiállítások, előadások szerepelnek. Felvetődött, hogy ezek közül többet Szőlők településrészen is meg lehetne tartani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában