Fejlesztés

2022.02.20. 06:30

Elhagyott ingatlanok környékét takarítják Tiszapüspökiben

Eddig elsősorban külterületekre szervezett szemétszedési akciót, idén azonban a belterületi elhagyott ingatlanok környékével kezd Tiszapüspöki önkormányzata.

Molár-Révész Erika

Fotó: MW archív

A lepusztuló, üres porták, házak problémája mellett a másik gond az, hogy ismeretlenek zsákszámra hordják oda a szemetüket is. Ez egyrészt már a szomszédokat, környékbelieket is nagyon zavarja, másrészt a településképet is jelentősen rontja. Múlt hónapban Tiszapüspöki „újtelepi” részén szedtük össze a szemetet, onnan legalább húsz köbméternyi illegális hulladékot szállítottunk el. Azt tapasztaljuk, hogy az otthagyott konténer nagyban segíti a településrész tisztán tartását – számolt be az akcióról Bander József.

A polgármester elmondta, a napokban a település másik felében, az úgynevezett „öregfaluban” kezdtek hozzá a hulladékmentesítéshez, ahol egy üresen álló, de teleszemetelt ingatlant már ki is takarítottak. Bár még ezen a területen nem végeztek, így is körülbelül tíz köbméter lom gyűlt össze. 

– Az akcióban a közfoglalkoztatottak mellett a helyi lakosok és önkormányzati dolgozók is részt vesznek, ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet az illegális szemetelés problémájára és mintegy példát mutatunk arra, hogy mi tehetünk a legtöbbet a környezetünkért. Bízom abban, hogy a TOP Pluszos pályázatokban illegális hulladéklerakás megszüntetését célzó kiírás is szerepel majd, mely forrást biztosítana a konténerekre, a szemét elszállítására, megsemmisítésére. Településünk ugyanis minden évben milliókat költ erre – hangsúlyozta a polgármester. 

Hozzátette, már előkészítés alatt áll az a rendelet is, mely a veszélyhelyzet ideje alatt lehetővé teszi a zöldhulladék elégetését a településen. Ez reményei szerint még inkább segít rendezettebbé tenni a közterületeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában