Kóbor állatok

2022.02.07. 14:00

„Elharapódzott” a kutyahelyzet Kunszenten

A nemrég megtartott, soron kívüli képviselő-testületi ülésen a megoldási javaslatokat vázolták.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Megszaporodtak a közterületeken a gazdátlan ebek, melyek alkalmanként termetük vagy csak egyszerűen a megjelenésükkel komoly riadalmat okoznak a helyiek körében. A nemrég megtartott, soron kívüli képviselő-testületi ülésen a megoldási javaslatokat vázolták. Korábban már megszavazták, hogy a tiszazugi város alkalmazzon egy szakembert, aki a csatangoló, kóbor állatokat befogja, ám önmagában ez nem bizonyul elegendőnek.

Az egyik legnagyobb probléma a rossz kerítés, vagy éppen a kerítés nélküli ingatlan és a felelőtlen állattartás

– hangzott el.

A testület tagjai javasolták, hogy a korábbi gyakorlathoz hasonlóan minden postaládába juttassanak el egy-egy tájékoztató anyagot, amiben felhívják a lakosság figyelmét az ebtartás szabályaira. Mivel komoly közbiztonsági kérdésről van szó, így ezt kiegészítenék az elkerülhetetlen szankciókkal. Wenner-Várkonyi Attila polgármester zárszóként hangsúlyozta, a közeljövőben szakmai fórumot hívnak össze, hogy együtt dolgozzák ki a megfelelő megoldási javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában