Találkahelyekké váltak a jégpályák

2022.02.09. 13:55

Február végéig a Jászkunság több településén felcsatolhatjuk még a korcsolyákat

Találkák, családi programok kiváló helyszíne, de akár randevúknak is otthont adhat a korcsolyapálya. A téli szezonban nagyon népszerűek ezek a létesítmények, sokan keresték fel a megyénkben található jégpályákat is.

Rimóczi Ágnes

Egész télen százszázalékos kihasználtsággal működött a Szolnoki Szakképzési Centrum jégpályája Fotó: Nagy Balázs

Fotó: Nagy Balázs

Talán a jászberényieknek nem újdonság, hogy minden téli szezonban korcsolyázhatnak, hiszen – ha mondhatjuk úgy – a jászsági város nagy múltú koris település. Az utóbbi időben más helyeken is lehetőséget láttak ebben a téli sportágban és megyénkben, illetve megyehatáron túli, de közeli városokban is volt, van alkalmunk egy jó kis korizásra.

Decemberben, az ünnepi időszakban Abonyban és Cegléden is várták a korcsolyázókat, de Mezőtúron vagy éppen Túrkevén is hódolhattak a téli sportok szerelmesei e kedvtelésüknek.

– Nálunk a Mikulás hozta a jégpályát, december ötödikén állítottuk fel azt, ami igencsak népszerű volt a városlakók körében – mondta el érdeklődésünkre Pappné Juhász Emília.

A mezőtúri intézményellátó kft. ügyvezetője hozzátette, hogy a jégpálya elhelyezése is elősegítette mindezt, hiszen a volt főiskola előtti részen működött az adventi falu is, az oda látogatóknak így még több szórakozási lehetősége volt egy helyen

A december nagyon hangsúlyos volt, a téli szünetben sok család jött korizni, most már kisebb az érdeklődés, de vannak még terveink.

– Jelenleg péntektől vasárnapig tart nyitva a pálya, ám még márciusra is tervezünk olyan programot, aminek része lesz a műjégpályánk – tette hozzá Pappné Juhász Emília.

Túrkevén is közönség­kedvenc lett a jégpálya, amit az Aktív Magyarországért program támogatásával, illetve ötvenszázalékos önkormányzati forrásból vásároltak meg.

Őszintén remélem, hogy ez a tizenötször harminc méteres pálya elég, hogy a jégkorong alapjait elsajátítsák a fiatalok, illetve a jégtánc alapjait is lehelyezzük a városban

– jegyezte meg a megnyitón Sallai Róbert Benedek polgármester.

December huszonharmadika óta használhatják a városlakók a pályát. Az időjárás függvényében – amíg maximum öt fok a hőmérséklet – február közepéig, végéig várja majd a pálya a mozogni vágyókat. Az iskolások testnevelésóra keretében is használják. Mivel a pálya a sajátunk, a jövőben minden télen tervezzük üzemeltetni – emelte ki Sallai Róbert Benedek.

A megyeszékhelyen a Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikum udvarán szinte százszázalékos kihasználtsággal működik egy korcsolyapálya.

– A jégpályája tíz héttel ezelőtt nyitotta meg a kapuit. A négyszázötven négyzetméteres létesítményben – a téli szünet néhány napjától eltekintve – folyamatos a nagyüzem. Az elmúlt két hónap látogatottsági adatait összegezve elmondható, hogy rendkívül népszerű a jégpálya, immár csaknem nyolcezren korcsolyáztak rajta – számolt be a tapasztalatokról Pogány Attila.

A szakképzési centrum kommunikációs referense elmondta, hogy előzetes időpontfoglalást követően készül egy csoport-, illetve pályabeosztás, és ennek megfelelően hétfőtől péntekig, mindennap reggeltől estig látogathatják a jégpályát a tizenegy szakképző intézmény diákjai, valamint a centrummal kapcsolatban álló szolnoki és Szolnok környéki általános és középiskolák tanulói.

Hétvégenként pedig a társintézményeknek, különböző szervezeteknek rendeznek családi napokat, ez a kezdeményezés ugyancsak nagy népszerűségnek örvend.

Ha valakinek nincs saját korcsolyája, az sem gond, hiszen csaknem kétszáz párat tudunk térítésmentesen kölcsönözni egészen a negyvenhetes méretig.

– Természetesen minden sporteszközt a használat után alaposan fertőtlenítünk. A kiváló minőségű és folyamatosan karbantartott jégpálya a terveink szerint február huszonnyolcadikáig tart nyitva – emlékeztetett végül Pogány Attila.

 

 

Örülnének egy olyan létesítménynek, mely a közönség által is látogatható

A témával kapcsolatban a közösségi oldalakon többször felmerült, hogy jó lenne, ha megyeszékhelyünkön is lenne olyan jégpálya, mely a város lakói, minden érdeklődő által látogatható. Megkérdeztük a szolnoki önkormányzat illetékeseit, hogy a jövőben épülhet-e ilyen létesítmény. – Pillanatnyilag nincs napirenden ez a téma – válaszolták kérdésünkre. Hozzátették: az utóbbi időben azonban több olyan beruházás megvalósult, mely szabadidős szórakozást tesz lehetővé. Így üzemel a Véső úti strand, megépült a tiszaligeti futókör, valamint kalandpálya, a téli sportok szerelmeseit pedig ebben a szezonban is várták a hóval borított szánkózódombok a Várkonyi téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában