Folytatódott az oltás Szolnokon is

Az előre regisztráltak mellet a regisztráció nélkül érkezőket is várták a megyei kórházban.

Szoljon.hu

Képünkön Móré-Tamási Natasa ápolónő beoltja Balázs Zsuzsanna Ágnest, a koronavírus elleni vakcina negyedik, ismétlő adagjával Fotó: Mészáros János

A szolnoki Hetényi Géza Kórház oltópontján szombaton is várták az előre regisztráltakat és a regisztráció nélkül érkezőket is a védőoltások felvételére.

Képünkön Móré-Tamási Natasa ápolónő beadja a koronavírus elleni vakcina harmadik, ismétlő adagját Eszenyi Attilának Fotó: Mészáros János

Mint arról már korábban beszámoltunk, márciusban is folytatódnak az oltási akciónapok.

Eddig több mint 6 390 000-en vették fel az első oltást, mintegy 60 százalékuk pedig már a harmadikat is megkapta – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon. A portál azt is írja, a negyedik oltást elsősorban az időseknek, a krónikus betegeknek és a transzplantáltaknak ajánlják, ugyanakkor bárki megkaphatja, aki úgy érzi, hogy a megelőző vakcina után 4-6 hónappal szüksége van a védettség megerősítésére. A negyedik oltást eddig csaknem 200 ezren vették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!