Fejlesztés

2022.02.05. 19:00

Hetvenmilliós járdafelújítás indulhat idén Jászberényben

Pozitív elbírálás esetén a tervek szerint térköves járdaburkolatot alakítanak ki a két úton, összesen mintegy hatszáz méteren.

Illés Anita

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Hetvenmilliós összköltségű járdafelújítási pá­lyázat benyújtásáról és a kapcsolódó önerő biztosításáról döntött szerda délután a berényi képviselő-testület. A rendkívüli tanácskozáson Hegyi István, a városfejlesztési iroda vezetője ismertette az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázat részleteit. Ennek révén lehetőség nyílhat a városközpontban a Bercsényi út bal oldali és a Thököly út jobb oldali járdarekonstrukciójára.

A beruházás összköltsége közel hetvenkétmillió forint, melynek az ötven százalékát saját erőből, az összeg másik felét pedig pályázati forrásból finanszíroznák. A költségbecslésnél figyelembe vették az építőanyagárak és a munkadíjak növekedését. Pozitív elbírálás esetén a tervek szerint térköves járdaburkolatot alakítanak ki a két úton, összesen mintegy hatszáz méteren. A döntéshozók egyhangúlag megszavazták az önerős pályázat benyújtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában