Beruházás

2022.02.17. 17:00

Idősek ellátását szolgáló intézményt alakítottak ki az egykori martfűi iskolában

Átadták a Mártírok úti volt iskola földszintjén kialakított, idősek ellátását szolgáló épületet.

P. Pusztai Nóra

Már át is adták a felújított épületet Fotó: Martfű Média

Ahogy a város honlapján részletezték, irodák, társalgó- és foglalkoztatóhelyiségek, pihenő-, valamint betegszoba, élelmiszer-tároló, konyha, illetve étkező, mosókonyha, öltözők, zuhanyzók kaptak helyet az épület földszintjén. A világítás- és vezetékrendszert álmennyezet fedi, új fűtésrendszert alakítottak ki, és megújult a víz- és szennyvízrendszer is. 

Az átalakításoknak köszönhetően közel háromszorosára növelték az idősek nappali ellátása és az emeleti részekre tervezett, leendő idősek otthona szolgáltatótereit. – A százhetvenmillió forint pályázati támogatás mellett az önkormányzat további százhúszmillió forintot fordított a munkálatokra – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester. 

Újabb beruházásként, az épület felsőbb szintjeire tervezett bentlakásos intézményben negyven-ötven kétszemélyes szoba kialakítását tervezi az önkormányzat, melyekben így összesen nyolcvan-száz idős ember elhelyezésére nyílna lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában