Hulladékszedés

2022.02.04. 13:46

Ismét eredményes hétvégét zárt az önkéntes csapat Szolnokon

Harminc nagy zsáknyi hulladéktól sikerült megszabadítaniuk a természetet.

Szoljon.hu

Forrás: Szolnoki Zölderő Facebok oldala

Ismét szemétszedő akciót szervezett a Szolnoki ZöldErő január 29-én szombaton. Az önkéntesekből álló csapat reggel a Kaán Károly úti székelykapunál, a Széchenyi parkerdő bejáratánál gyülekezett – olvasható közösségi oldalukon.

A kezdő csapat két részre válva igyekezett minél több hulladékot összeszedni a Kisgyepi csatorna környékéről, illetve ezzel párhuzamosan haladva az erdő mélyéről is. A kis idő elteltével befutott madarász csapat tagjai pedig a Széchenyi lakótelep és a parkerdő közötti Kisgyepi madáretetési helyet tisztították.

Az összegyűjtött hulladékok között ismét rengeteg PET-palack, aluminiumdoboz és üveg volt, de akadtak még ruhák, cipők, elektronikai eszközök darabjai, autógumik, csomagolóanyagok vagy éppen műanyagládák és rekeszek. Találtak ezeken kívül még néhány érdekességet is, ilyen volt például egy kávéfőző, motoros oldaltáska, babakocsi maradványok és egy festőhenger.

A jó hangulatban munkálkodó csapat eredményes akciót tudhatott maga mögött ezúttal is, ugyanis körülbelül harminc nagy zsáknyi hulladéktól sikerült megszabadítaniuk a természetet.

Forrás: Szolnoki Zölderő Facebok oldala

A szemetes zsákok szállításában a NEFAG Zrt., míg az összegyűjtött hulladékok elszállításában ezúttal is az NHSZ Szolnok segített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában