Ments meg 3 életet!

2022.02.24. 06:30

Ismét várják a véradókat, szűréseket is végeznek a szakértők Szolnokon

Hatodik alkalommal szervez Szolnokon civil véradást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Központ és a Miniszterelnökség az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) közreműködésével.

Kovács Berta

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Hatodik alkalommal szervez Szolnokon civil véradást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Központ és a Miniszterelnökség az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) közreműködésével.

Az akció egy országos program része: a véradás hetében, február huszonegyedike és huszonötödike között negyvenhárom helyszínen várják a segíteni szándékozókat.

Megyeszékhelyünkön a Civil Házban várják a véradókat február huszonötödikén tíztől tizenhat óráig. Már csak azért is érdemes ezt a helyszínt és időpontot választani, mert egész napos egészségszűrést is végeznek a Nébih kollégái.

Hétfőtől péntekig az OVSZ tószegi úti állomásán is várják a véradókat. Az a véradó, aki civilként kíván vért adni, egy kóddal tudja ezen szándékát jelezni. A kód pedig természetesen a „ civil” szó.

Ahhoz, hogy nyomon tudjuk követni a civil résztvevőket, mindenkit kérünk, hogy regisztráljon

– hívja fel a figyelmet dr. Molnár Beáta, a megyei Civil Központ elnöke.

Regisztrálni névvel és/ vagy a civil szervezet megnevezésével az 56/ 221-882 telefonszámon lehet, illetve személyesen, a Civil Házban. Aki a regisztrációt elmulasztja, azt nem tudjuk a nyereményjátékunkba bevonni. A résztvevők között két színházjegyet, a legtöbb résztvevőt delegáló szervezetek között pedig egy két főre szóló wellnesshétvé- gét sorsolunk ki

– részletezte dr. Molnár Beáta.

A civil közösségeknek a véradásra mozgósítás kiváló lehetőség, hogy egy igazán önzetlen és karitatív tevékenységgel, a társadalmi felelősségvállalás jegyében segítsék beteg embertársaik gyógyulását, életben maradását. Hazánkban a biztonságos betegellátáshoz naponta körülbelül ezerhatszáz véradóra van szükség, a vérkészítmények időbeni felhasználhatósága pedig korlátozott.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában