Pályázat

2022.02.09. 18:10

Jelentős támogatást kapott a rákóczifalvai Szabados-Hús

Több min 287,6 millió millió forintos pályázati pénzt nyert el fejlesztésekre a rákóczifalvai Szabados-Hús Kft. egy pályázaton. A támogatásról szóló okiratot szerdán vette át Farkas Sándor miniszterhelyettestől Szabados Károly cégvezető.

K. B.

A támogatói okiratot Farkas Sándor miniszterhelyettes (jobbra) nyújtotta át Szabados Károlynak Fotó: Nagy Balázs

Fotó: Nagy Balázs

Az összegből komplex beruházásokat valósítanak meg: a csomagológépek és egyéb eszközök beszerzésétől a különböző korszerűsítéseken át a megújuló energia hasznosításáig.

– Ez az üzem is mutatja, mekkora lehetőség és erő van a vidék Magyarországában – emelte ki beszédében Farkas Sándor miniszterhelyettes.

Mint mondta,

az elmúlt évek során meghirdetett élelmiszeripari és feldolgozóipari fejlesztésekre kiírt pályázatok sora mind azt a célt szolgálta és szolgálja, hogy az elkövetkezendő időszakban a megtermelt magyar áru feldolgozása jelentős mértékben helyben történjen és helyben kerüljön a pultokra.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő hangsúlyozta: ez a támogatás is bizonyítja, hogy a kormány számára fontos a vidék, érték a magyar élelmiszer, érték a vállalkozások támogatása. A beruházás települési jelentőségéről dr. Túróczi Imre polgármester is beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában