Frissítve

2022.02.12. 06:55

Kampánynyitó sajtótájékoztatót tartott Kocsis Máté Jászberényben

Illés Anita

Pócs János (balra) és Kocsis Máté Fotó: Illés Anita

Kampánynyitó sajtótájékoztatót tartott Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője és Pócs János, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője pénteken este Jászberényben, a képviselői irodaházban. A politikusok az áprilisi választások fontosságára hívták fel a figyelmet. 

– A mostani választás kivételével mind a jobboldalon, mind a baloldalon színes volt a paletta. Nagyon sok párt, miniszterelnök megmérettetett az elmúlt időszakban, majd a választók ítéletet hoztak és többen eltűntek a történelem süllyesztőjében. Három ciklus óta, kétharmados többséggel a Fidesz-KDNP maradt, mert amit ígértünk, azt be is tartottuk – emlékeztetett Pócs János. 

Hozzátette: a kormánypárttal szemben az ellenzéknek nem volt más fegyvere, mint az, hogy összeálltak. 

– Jászberényben is látszik, hogy ez a koalíció nem működik. Ami nem működik kicsiben, az nem működik nagyban sem – állapította meg a honatya.

Kocsis Máté szerint a 2022-es országgyűlési választás nagyon egyszerű eldöntendő kérdést állít a magyar emberek elé. 

– A következő négy évben az Orbán Viktor vezette családokat támogató, határait megvédő, adókat és rezsit csökkentő, béreket emelő kormány kap lehetőséget vagy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal, amely megnyitná a határokat az illegális bevándorlás előtt, újra megemelné a rezsiköltségeket, az adókat, és ahogy már 2002 és 2010 között tették eltörölnék a családtámogatásokat, elvennék a 13. havi nyugdíjat. Nem kell nagyon visszamenni az időben, hogy emlékezzünk, 2002 és 2010 között rekordmagas volt a munkanélküliség Magyarországon, most pedig rekordalacsony. Ha Magyarország nem akar a Gyurcsányi útra visszafordulni, ha nem akar hátrafelé menni, akkor a Jászságban Pócs János a jó döntés, aki már többször bizonyított – hangsúlyozta a frakcióvezető. 

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum szóvivője

Forrás: Pesti József

A sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP jászsági kampánynyitó rendezvénye követte az Aranysas Rendezvényházban. Az esemény vendégeként Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum szóvivője és Kocsis Máté frakcióvezető többek között a választás jelentőségéről beszélt. Szombaton elkezdődött a választási kampány és az aláírásgyűjtés is. 

Pócs János a közösségi oldalán jelentette be, hogy néhány óra alatt összegyűjtötték a képviselőjelölt állításhoz szükséges ajánlás többszörösét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában