Galériával

2022.02.19. 11:25

Köszönetet mondtak a kórházi dolgozók áldozatos munkájának Karcagon

A Magyar Országgyűlés 2014-ben február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította. Erről ünnepélyes keretek között emlékeztek meg a karcagi Kátai Gábor Kórházban is.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Daróczi Erzsébet

Dr. Piroska Miklós, a szolnoki Hetényi Géza Kórház főigazgatója levélben köszöntötte a karcagi ápolókat, melyet dr. Lakatos Linda intézeti főgyógyszerész olvasott fel, majd ő emlékezett meg a hősies, önfeláldozó, emberséges Kossuth Zsuzsannáról, aki olyan szellemi örökséget hagyott ránk, amely a ma és a jövő ápolója számára egyaránt példaértékű.

– Tárgyi tudása, intelligenciája, kiváló szervező készsége, humánus cselekedete mindenki számára mintaként szolgálhat. Igaz, hogy Kossuth Zsuzsanna nem volt szakképzett ápoló, de a háborús viszonyok alatt teljes odaadással szolgálta a sebesülteket, végsőkig kitartott a kórházak működése mellett. A  szabadságharc leverése után számára a börtönévek következtek, kiutasítása a „szeretett hazából” megviselte, hisz szülőföldjét mindennél jobban szerette. Végül 37 évesen New York-ban halt meg – hangzott el.  

Az emlékezés után F. Kovács Sándor, Karcag és térségének országgyűlési képviselője szólt elismeréssel a Kátai Gábor Kórházban dolgozók emberfeletti munkájáról, amit a koronavírus alatt végeznek a betegekért. Mint mondta, ez a mai nap az ápolóké, de ők azok, akik az év 364 napján 0-24 órában értünk dolgoznak, tisztelet érte.

Nagyné László Erzsébet főigazgató is megköszönte a kórházi ápolók, szakápolók, orvosok magas szintű gyógyító munkáját és jó egészséget kívánt mindannyiuknak a jövőben is.

A Magyar Ápolók Napja alkalmából a Kátai Gábor Kórház vezetése, a Magyar Ápolási Egyesület helyi vezetése és a Kátai Gábor Alapítvány kiváló munkájuk elismeréseként oklevelet adományozott Halász Károlyné, Ölvedi Ilona és Derdáné Szentannai Tünde ápolók részére. Az elismerést dr. Takács Beáta orvos-igazgató, Nagyné László Erzsébet főigazgató, Horváthné Vass Erzsébet ápolási igazgató, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Szepesi Tibor polgármester adta át részükre.

Az ünnepség keretében dr. Fazekas Gábor Gyula, a Kátai Gábor Alapítvány elnöke vérnyomás- és vércukor-mérőket adott át a kórház részére – az ápolási igazgató vette át –, ezzel is segítve az osztályokon a gyógyító munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában