Malőr

2022.02.16. 06:30

Markológép csúszott a Tisza-tóba az épülő úszóházaknál, Abádszalókon

Nem történt személyi sérülés.

Ujvári László

Forrás: Illusztrációfotó

Hogy a bérlők már tavasszal birtokba vehessék az úszóházak jelentős részét, gőzerővel zajlik a tereprendezés az Abádi-öbölben. Csakhogy a minap egy kisebb malőr megakasztotta a munkafolyamatokat, ugyanis egy markológép szinte teljesen elmerült a Tisza-tóban. Az eset kapcsán hírportálunk felkereste az Abádi Kikötő tulajdonosát.

– A markológépet sikeresen partra vontattuk, lemostuk, és már újra munkába is állhatott – kezdte Hoffer Ferenc, az Abádi Kikötő tulajdonosa. 

– Nem történt újdonság. Iszapos területeken gyakran megesik, hogy a munkagépek elakadnak. Ha rendelkezésre áll olyan gép, ami kihúzza, akkor a probléma csak rövid ideig áll fenn, esetünkben azonban meg kellett várni, hogy egy erre alkalmas érkezzen – magyarázta a beruházó. 

– Nem történt személyi sérülés, ahogy környezetkárosítás vagy szennyezés sem. Mikor a markológép elakadt, rögtön jeleztük az illetékeseknek: értesítettük a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságot, a Hortobágyi Nemzeti Parkot, valamint a rendőrséget. A hatóságok dokumentálták az esetet, és megállapították, nem történt környezetkárosítás – oszlatta el az aggódók kételyeit Hoffer Ferenc.

Az esettel kapcsolatban Sipos-Kácsor Andrea megyei rendőrségi sajtóreferens hírportálunknak csak annyit nyilatkozott, hogy a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság természetvédelmi szabálysértés miatt indított eljárást február 10-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában